Voor wie?

Alexandertechniek heeft iedereen iets te bieden!

Met de techniek leer je om weer moeiteloos, goed gecoördineerd en dus op natuurlijke wijze “elegant” te bewegen en rust in het lijf te krijgen. Dat betekent o.a. dat je een rustiger, opener uitstraling krijgt en beter kunt presteren, waarbij je je lichaam minder belast.

 

Minder (spannings)klachten

Veel klachten ontstaan door overbelasting. Een aantal bekende overbelastingsklachten zijn RSI, spanningshoofdpijn of lage rugpijn. Dat kan komen doordat je werkomgeving slecht is ingericht (de ergonomie), maar ook doordat je zelf je lichaam niet optimaal gebruikt. Alexandertechniek leert je je lichaam beter te gebruiken waardoor je het minder belast, zodat het de kans krijgt om te herstellen.

 

Betere prestaties

Toepassing van de techniek leidt tot betere prestaties, met minder moeite en minder blessures.

De techniek wordt daarom bijvoorbeeld gedoceerd op diverse conservatoria, dans- en acteeropleidingen. Ook in sommige sporten, bijvoorbeeld hardlopen en zwemmen, wordt met de techniek gewerkt.

 

Betere presentatie

Alexandertechniek leert je om niet in je automatische “stress”-reacties te vervallen. Hierdoor wordt je lichaamshouding beter, je beweging rustiger, je stemgebruik en ademhaling verbeteren en je hele uitstraling wordt meer ontspannen en open.

Dit ondersteunt je in je presentatie, bijvoorbeeld bij het spreken voor groepen, maar het komt bijvoorbeeld ook je “presence” als gastheer/gastvrouw zeer ten goede. Je kunt er in alle sociale situaties baat bij hebben.

 

 

Contact: Marjo van Elsdingen - 06-286 11 870 - marjo@studioupdate.nl