Even voorstellen

Mijn naam is Marjo van Elsdingen

Ik heb diverse opleidingen gevolgd, die bijna allemaal iets met bewegen te maken hebben: fysiotherapie, ergonomie en Alexandertechniek.

Na mijn afgeronde opleiding fysiotherapie ben ik een tiental jaren werkzaam geweest in de ICT-sector (automatisering) in diverse functies. Toen ik zelf werd geconfronteerd met RSI, besloot ik het roer om te gooien en heb ik een postdoc-opleiding Ergonomie bij Arbeid gevolgd. Daarna ben ik enkele jaren werkzaam geweest als adviseur arbeidsomstandigheden in een bankbedrijf en als arbocoördinator in een ziekenhuis.

Totdat ik de Alexandertechniek op mijn weg vond. Met deze techniek kreeg ik een dieper inzicht in de manier waarop ik mijn eigen lichaam gebruikte, en leerde ik veel spierspanning los te laten waarvan ik daarvoor niet eens wist dat die er was. Met alle kennis over bewegen die ik al had, vond ik dat de Alexandertechniek een nieuwe bron van kennis vertegenwoordigde: kennis meer van binnenuit. Ik besloot om de driejarige opleiding te gaan volgen, om deze techniek ook aan anderen te kunnen overdragen.

Sinds 2006 heb ik mijn eigen studio voor Alexandertechniek en ergonomisch advies. Twee professies die elkaar prachtig aanvullen: de kennis van het inrichten van de (werk)omgeving zodat die past bij de capaciteit van de gebruiker, en de kennis om mensen te leren hun lichaam beter te gebruiken.

Ik ben vanzelfsprekend lid van de NeVLAT: de Nederlandse Vereniging van Leraren in de AlexanderTechniek. Zie www.alexandertechniek.nl

 

 

 

 

 

Contact: Marjo van Elsdingen - 06-286 11 870 - marjo@studioupdate.nl